Pochodzący z Los Angeles szef kuchni Tim Hollingsworth może być najbardziej znany z wyrafinowanej kuchni, którą serwuje w swojej restauracji Otium, lub z wygranej w programie Netflix Final Table. Ale co nas najbardziej urzekło w oglądaniu tego członka naszego 2021 Chefs' Collective na jego YouTube show Inside the Hollingsworth House

było oglądanie go zrobić mus czekoladowy z dwoma aktywnymi tots i niemowlęcia przywiązanego do jego klatki piersiowej - wszystko z jego żona Caroline za kamerą. Klan Hollingsworth dostaje dzień na dobry początek!

W środku trudnego, długiego roku, podjął to, co znał i kochał - gotowanie - i dostał swoje dzieci podekscytowany o tym, zbyt, na jego show. Uwielbialiśmy też patrzeć, jak Tim i jego dzieci przygotowują herbatniki i sos

jego mamy. "To danie, które moja mama robiła dla mojego rodzeństwa i mnie, kiedy byliśmy mali" - powiedział nam. "Naprawdę fajnie jest móc przekazać przepis i tradycję mojej żonie i dzieciom. Nasze dzieci są teraz w takim wieku, że naprawdę uwielbiają gotować razem ze mną".

Jak się angażują? 20-miesięczna córka River idzie do kurnika, aby wybrać świeże jajka na ciasteczka, a córka Hunter pomaga w ucieraniu zimnego masła do ciasta. Syn Liam uwielbia ubijać trzepaczką. A kiedy przychodzi czas na formowanie ciasteczek i krojenie ich w kółka, wszyscy się angażują. "To właśnie wtedy dzieci uwielbiają brudzić sobie ręce" - mówi Tim. "To świetny sposób, aby cieszyć się niedzielnym porankiem z dziećmi i tworzyć wspomnienia".

Oto przepis, ale koniecznie sprawdźcie też program

!

Herbatniki i sos do kiełbasek

Herbatniki Babci

Składniki:
  • 3 filiżanki mąki uniwersalnej
  • 3 łyżki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka soli
  • 8 łyżek zamrożonego niesolonego masła, pokrojonego na kawałki
  • 1 ½ szklanki mleka, plus więcej do posmarowania
  • Kiełbasa sos (przepis następuje)
Wskazówki:

W dużej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, cukier i sól. Dodaj masło. Używając plastikowego skrobaka, noża do ciasta lub dwóch noży, posiekaj masło, aż powstaną grube okruchy. Stopniowo dodawaj mleko, aż ciasto się połączy.

Wyłóż ciasto na oprószoną mąką stolnicę. Używając rąk, rozwałkuj ciasto na nieregularny prostokąt o grubości około 1 ¾ cala. Złóż ciasto na pół, obróć o ćwierć obrotu i ponownie rozwałkuj na prostokąt o grubości około 1 ¾ cala. Złóż, przekręć i ponownie uklep. Za pomocą noża kuchennego, przetnij prostokąt ciasta wzdłuż na pół, a następnie 4 razy w poprzek na 10 równych kawałków. Ułóż je w dużej odległości od siebie na blasze i odstaw do lodówki na 30 minut. W międzyczasie, rozgrzej piekarnik do 450˚F.

Lekko posmaruj kawałki ciasta mlekiem. Piec do uzyskania złotego koloru, 10 - 15 minut. Podawać z sosem.

Sos do kiełbasek

3 łyżki oleju
rzepakowego 1 funt mielonego mięsa kiełbasianegoSól
, czarny pieprz i pieprz aleppo, do smaku1/3 fil

iżanki


mąki uniwersalnej3
- 4 filiżanki mleka, w zależności od wielkości patelni



Mielona




szałwia i tymianek do smaku, opcjonalnie




Rozgrzej olej na żeliwnej lub innej patelni z ciężkim dnem na średnim ogniu. Dodaj kiełbasę i smaż, mieszając drewnianą łyżką, aby rozbić mięso, aż będzie ugotowane, około 5 minut. Doprawić do smaku solą, czarnym pieprzem i pieprzem Aleppo. Zmniejszyć ogień do średniego poziomu, dodać mąkę i gotować, mieszając, aż kiełbasa lekko się zarumieni, około 4 minut. Zwiększyć ogień do średnio-wysokiego. Stopniowo dodawać mleko i gotować, mieszając, aż zgęstnieje, około 5 minut. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, przez 5 minut. Spróbować i dostosować przyprawy, dodając świeże zioła, jeśli chcesz.

Oglądaj filmy dla gotowania jak do:

herbatniki przepisBiscuitsBiscuits and GravyChefs' Collectivecookinghomemade biscuitsrecipeRecepturywilliamsWilliams-Sonoma Chefs' Collective